Yleisiä kysymyksiä

Moonsoft on luotettava, puhtaasti kotimainen kumppanisi kaikissa ohjelmistoihin liittyvissä asioissa. Meillä on vuosien kokemus ohjelmistotuotteiden myynnistä, käytöstä sekä ohjelmistoihin liittyvistä palveluista. Autamme sinua löytämään tarpeisiisi sopivan ohjelmiston, olipa kyse sitten kuvankäsittelystä, tietoturvasta, sovelluskehityksestä, toimisto-ohjelmista tai erikoisemmista ohjelmistoista.

Lisenssiehtojen tuntemus sekä kilpailukykyinen hinnoittelumme takaavat sen, ettet maksa ohjelmistoista ylimääräistä. Asennus-, koulutus- ja lisensointipalveluidemme avulla saat ohjelmistot nopeasti käyttöösi ja investoinnistasi irti parhaan mahdollisen hyödyn.

Ohjelmistojen etsiminen on helpointa web-sivujemme kautta. Sivun oikeassa yläreunassa on hakukenttä, johon voit kirjoittaa haluamasi ohjelmiston tai valmistajan nimen, ja etsiä ohjelmistoja tätä kautta.

Toinen vaihtoehto on selata ohjelmistojamme aakkosittain tai valmistajittain jaoteltuna Tuotteet-sivuiltamme.

Muistathan, että vaikka löydät web-sivuiltamme yli 10 000 erilaista ohjelmistonimikettä, voimme toimittaa myös sellaisia ohjelmistoja, joita et web-sivuiltamme löydä. Ota tällöin yhteyttä myyntiimme.

Ohjelmistovalmistajat tarjoavat monista tuotteistaan kokeiluversioita, joiden avulla voit tutustua ohjelmistoon ennen ostopäätöstä. Yleisimmin kokeiluversio vastaa täysin kaupallista versiota, mutta on aikarajoitettu. Jos ohjelmistosta on saatavilla kokeiluversio suoraan valmistajan web-sivuilta, löydät tuotesivuiltamme linkin kokeiluversioon. Joskus kokeiluversio on maksullinen (esim. 20 €) ja tällöin voit tilata kokeiluversion web-sivuiltamme kuten tilaisit ohjelman virallisenkin version.

Tilaaminen

Voit tilata tuotteitamme siten kuin se sinulle parhaiten sopii: suoraan web-kauppamme kautta, soittamalla tai sähköpostilla. Yhteystietomme löydät täältä. Ennen tilaamista on hyvä varmistaa ohjelmiston toimivuus laitteistoissasi vaikka valmistajan www-sivuilta tai asentamalla ohjelmiston kokeiluversion.

Tilauksesi käsittely nopeutuu, mikäli voit jo tilausvaiheessa antaa meille kaikki tarvittavat tiedot. Näitä ovat täydelliset toimitus- ja laskutustiedot, yrityksen tai yhteisön y-tunnus, kontaktihenkilöt sekä heidän yhteystietonsa (ainakin puhelinnumero ja sähköpostiosoite) sekä mahdollinen viitenumero, kustannuspaikka tai muu merkki. Lisätietoja yksityisyyden suojasta.

Yrityksille tapahtuvissa toimituksissa pyrimme käyttämään kuriiripalveluita. Niiden käyttö edellyttää katuosoitteen ilmoittamista, sillä kuriiritoimituksia ei tehdä postilokero-osoitteisiin. Halutessasi voimme käyttää Posti 16 -palvelua, jolloin tuotteet toimitetaan myös postilokero-osoitteisiin

Yrityksille ja yhteisöille toimitamme tuotteet pääsääntöisesti laskulla. Voimme laskuttaa perinteisesti paperilaskulla tai sähköisesti pankkien verkkolaskuja (e-lasku) käyttäen. Tarkistamme uusien asiakkaiden luottotiedot. Joissakin tapauksissa saatamme pyytää etukäteismaksua. Kysy myös mahdollisuutta leasing-rahoitukseen!

Yksityisille asiakkaille toimitamme ohjelmistot pääsääntöisesti postiennakolla. Poikkeustapauksen muodostavat sähköisessä muodossa toimitettavat ohjelmistot (ESD-merkintä, Electronic Software Delivery) joissa pyydämme ennakkomaksua.

Meillä ei ole myymälämyyntiä, joten kaikki tilatut tuotteet toimitetaan joko postitse tai sähköisesti, tuotteesta riippuen. Erikseen sovittaessa tuotteet voi kuitenkin noutaa toimistoltamme.

Jos teit tilauksesi web-kauppamme kautta, sähköpostitse ja ilmoitit myös sähköpostiosoitteesi, lähetämme sinulle tilausvahvistuksen. Tarkista huolellisesti tilausvahvistuksen tiedot. Tilausvahvistuksesta löydät myös tiedon ohjelmiston arvioidusta toimitusajasta.

Jos tilausvahvistuksessa on virhe, ota mahdollisimman pian yhteyttä myyntiimme asian korjaamiseksi.

Toimitukset

Pyrimme aina käyttämään hankinnoissamme mahdollisimman nopeita ja edullisia toimituskanavia, mutta toisinaan käy niin, että ohjelmisto on tilapäisesti päässyt loppumaan maahantuojalta tai jopa valmistajalta. Arviomme toimitusajasta löydät tilausvahvistuksesta.

Toimituksen viivästymiseen voi vaikuttaa myös se, että tilaamasi ohjelmisto on sen uusin versio, ja ohjelmiston toimitukset eivät ole vielä lainkaan alkaneet. Toisinaan valmistajien ilmoittamassa ohjelmiston julkistuspäivässä ja todellisessa toimituspäivässä voi olla kuukausienkin ero.

Tilausvahvistuksessa oleva toimituspäivä on paras arviomme toimituspäivästä. Katso myös edellinen kysymys.

Ilmoittamamme toimitusaika-arvio kertoo sen ohjelmiston toimitusajan, joka voidaan toimittaa ensimmäisenä. Ohjelmistosta riippuen keskimääräinen toimitusaika on muutamasta päivästä pariin viikkoon. Katso myös kaksi edellistä kysymystä.

Kyllä toimitamme. Noudatamme eri ohjelmistovalmistajien vientirajoituksia ja tiettyihin maihin tapahtuvat ohjelmistotoimitukset eivät ole tästä syystä mahdollisia. Tämä rajoitus koskee erityisesti tietoturvaan liittyviä ohjelmistoja.

Toimitus- ja käsittelykulumme ovat 7,00 - 14,00 € alv 0 % (8,61 € - 17,22 € sisältäen alv:n 24 %) tilaustavasta riippuen. Toimituskuluihimme sisältyy myös postiennakkomaksu, jos valitset toimitustavaksi postiennakon. Ulkomaille tapahtuvissa lähetyksissä toimituskulut on sovittava erikseen, sillä toimituksen nopeus vaikuttaa ratkaisevasti kuluihin.

Kyllä, sillä toimituskuluihimme sisältyvät myös tilauksen käsittelystä aiheutuneet kulut.

Sähköinen toimitus, eli englanninkieliseltä nimeltään Electronic Software Delivery (ESD) tarkoittaa sitä, että tuotteen sarjanumero, asennustiedosto tai muu vastaava toimitetaan ainoastaan sähköisesti. Mitään fyysistä toimitusta ei välttämättä tapahdu. Seuraa siis tarkasti sähköpostiasi (myös roskapostikansiota), sillä toisinaan ohjelmistovalmistajien käyttämät viestiotsikot ovat melko huomiota herättämättömiä ja voivat siksi jäädä vahingossa huomaamatta.

Ohjelmistomyynnin termejä ja lyhenteitä

Olemme keränneet ohjelmistoihin liittyviä yleisiä termejä ja lyhenteitä lyhennelistaan.

Palautukset ja peruutukset

Tutustu toimitusehtoihimme, jotka hyväksyit tilauksen tekovaiheessa. Palautuksista on sovittava aina erikseen. Emme voi ottaa vastaan palautuksia (EU artikla 16), joista ei ole sovittu myyjän kanssa, emmekä palautuksia ohjelmistoista, jotka ovat personoituja, aktivoitavia, joiden sinetti on rikottu tai jotka eivät ole edelleen myytävissä tai palautettavissa valmistajalle. Palautuksen esteenä voi olla myös se, että ohjelmisto on ehditty jo rekisteröidä valmistajalle. Ole yhteydessä aina suoraan myyjään ennen palautuksen lähettämistä. Yksityishenkilön tulee aina toimittaa Moonsoftille tilauksen peruutuslomake ennen 14 päivän määräaikaa, joka alkaa tilauksen vastaanottamista.

Ota yhteyttä myyntiimme. Yksityishenkilön tulee tehdä tilauksen peruutus ennen 14 päivän aikarajaa. Edellytämme Moonsoftille toimitettua ja täytettyä tilauksen peruutuslomake käyttöä.

Kun palautuksesi on hyväksytty ja tuote on todettu kunnoltaan alkuperäistä vastaavaksi, toimitamme sinulle hyvityslaskun tai palautamme ohjelmiston hinnan ilmoittamallesi tilille. Muuten voimme vähentää palautuksesta EU-direktiivin mukaisesti tuotteen arvonaleneminen. Palautuksen pitää olla tehtynä 14 päivän sisällä tilauksen peruuttamisesta.

Ohjelman asennus ja tekninen tuki

Useimmat ohjelmistovalmistajat tarjoavat maksuttoman asennustuen tuotteilleen. Olemme koonneet tietoja kunkin ohjelmistovalmistajan tarjoamista tukipalveluista Valmistajat-sivuillemme.

Teemme yhteistyötä useiden suomalaisten koulutusyritysten kanssa ja autamme mielellämme ohjelmiston käyttökoulutukseen liittyvissä asioissa. Toisinaan myös ohjelmistovalmistajat tarjoavat maksutonta käyttötukea tuotteilleen, ja usein valmistajien web-sivustoilta löytyy runsaasti materiaalia yleisimpien ominaisuuksien käytöstä.

Muita kysymyksiä

Lisenssillä tarkoitetaan oikeutta käyttää ohjelmistoa laillisesti. Eri ohjelmistovalmistajilla on hyvinkin erilaisia lisensointitapoja, mutta yleisimmin lisenssit ovat joko käyttäjä- tai konekohtaisia. Pelkkä asennus-CD:n ostaminen ei useinkaan sisällä lisenssiä, eikä siten oikeuta ohjelmiston käyttöön.

Myös fontti on ohjelmistotuote, jonka käyttö edellyttää aina voimassaolevaa lisenssiä. Tarvittava lisenssi määräytyy käyttötarkoituksen mukaisesti. Peruslisenssi (EULA) sisältää työasema/käyttäjäkohtaisen käyttöoikeuden. Web-, Server-, ja mobiilikäyttöön tarvitaan myös omat lisenssit.

Tuotepaketit eli retail-paketit sisältävät sekä asennus-CD:n että käyttöoikeuden. Tuotepaketeista käytetään yleisesti merkintää "Full".

Päivitysoikeudet vaihtelevat valmistajittain, mutta nyrkkisääntönä voidaan pitää, että tuotteen aikaisemmasta versiosta voi päivittää uusimpaan versioon. Päivityksistä käytetään yleisesti merkintää "Upgrade" tai "Upg".

Toisinaan päivityksen voi tehdä myös kilpailevan valmistajan ohjelmistosta, ja tällöin puhutaan tuotevaihdosta eli "Competitive Upgradesta" ("CUpg"). Lisätietoja saat myynnistämme.

Monet ohjelmistovalmistajat tarjoavat asiakkailleen mahdollisuutta ns. tuotevaihtoon ("Competitive Upgrade" tai "CUpg"). Tuotevaihdon säännöt ovat yleensä mutkikkaampia kuin pelkän päivityksen. Autamme mielellämme tuotevaihtoon ja päivityksiin liittyvissä kysymyksissä.

Etkö löytänyt vastausta kysymykseei?

Voit kääntyä puoleemme kaikissa ohjelmistoihin liittyvissä asioissa myös sähköpostitse. Kirjoita viestiin mahdollisimman tarkka kuvaus asiasta ja asiakaspalvelumme vastaa viestiisi mahdollisimman pian.

Lähetä sähköpostia osoitteeseen sales@moonsoft.fi
Takaisin ylös