Fontit

Moonsoftin kotimaisen fonttipalvelun kautta löydät laajan valikoiman eri fonttivalmistajien fontteja. Fontit ovat tekijänoikeuden alaisia tuotteita ja niiden käyttö vaatii aina lisenssin. Tarvitsetpa fontin painotuotteisiin tai web-sivulle, palvelun kautta saat nopeasti ja helposti yrityksellesi tai yhteistyökumppanillesi sopivan fontin sekä tarvittavan lisenssin. Autamme myös fontin valintaan liittyvissä kysymyksissä.

Kuinka monet fonttikasvot yritykselläsi on?

Usein viestinnän ilme web-sivuilla ja painotuotteissa poikkeaa toisistaan, koska niissä käytetään eri fontteja. Se ei ole tarpeellista. Web-fonttien avulla brändisi tai yritysilmeesi näyttää samalta eri medioissa. Jo tuhansia laadukkaita web-fontteja saatavilla sekä klassikoista että uusimmista fonteista. Etsimme soveltuvimmat web-fontit käyttöösi.

Fontit löytyvät heti kun niitä tarvitaan

Fontteja tarvitaan moneen eri mediaan, monen eri osapuolen käyttöön, eri vuorokauden aikoina ja eri paikoissa. Jos oikeita ja laillisia fontteja ei ole saatavilla helposti, kasvaa riski väärien ja laittomien fonttien käytöstä. Ja kallista aikaa tärvääntyy - usein kiireessä. FontExplorer X on ammattilaisille tarkoitettu fonttienhallintaratkaisu, joka sisältää työkalut fonttien hallintaan käyttäjän omassa työasemassa. FontExplorerista löytyy myös serveripohjainen ratkaisumalli.

Onko fonteissa yrityksesi juridinen riski?

Fontit ovat tekijänoikeuden alaisia ohjelmistotuotteita. Siksi kaikille niitä käyttäville työasemille tarvitaan käyttöoikeudet fontteihin. Joskus kuitenkin yrityksen tietokoneille saattaa päätyä fontteja, joihin ei ole laillisia lisenssejä. Laittomien fonttien hallussapito yrityksen tietokoneilla voi johtaa ikäviin juridisiin ja taloudellisiin seuraamuksiin.

Oletko varma että kaikilla yrityksesi koneilla on lailliset fontit? Palvelumme pitää huolen, että henkilöstön ja partnereiden käytössä on fontit, joihin on lailliset oikeudet.

Etkö tunnista haluamaasi fonttia?

Voimme etsiä puolestasi tarvitsemasi fontin. Laita sähköpostia meille ja kuvaus etsimästäsi fontista (esim. fontin nimi, fonttivalmistajan tai suunnittelijan nimi). Jos sinulta löytyy lisäksi tekstiä tai kuvaa etsimästäsi fontista, niin lisää se ja lähetä sähköpostilla osoitteeseen fontit@fontit.com

Hinnoittelu

Lopullinen asiakashinta koostuu seuraavista osatekijöistä:

  • fontin käyttötarkoitus (Kuten Desktop, Web, Mobiili, App, Server, Viivakoodi kuten Code 39, code 128)
  • fonttien lukumäärä (yksittäisestä fonttileikkauksesta Bold, Italic, Black aina laajoihin kokoelmiin)
  • fonttia käyttävien työasemien lukumäärä (peruslisenssi 1-5 työasemaa. TrueType, OpenType tai Postscript formaatissa)
  • kieliversion laajuus (merkistö voi olla Länsi-Eurooppa, Keski-Eurooppa, Baltia, Venäjä, Arabia, muut kielet)
  • Desktop-fonttien käyttöoikeusmaksu on kertaluonteinen. Web-, App-, Mobiili-, Server-fonttien käyttöoikeusmaksu
  • on yleensä määräaikainen ja sidottu pageview- tai CPU- määrään. Saatuamme tarjouspyyntösi vahvistamme lopullisen hinnan.

Tällä hetkellä Linotypen fonttivalikoimassa on 5 pääryhmää Opentype fontteja. Lue lisää miten valita oikea fontti ja siihen kuuluva merkistö sekä kirjasin: OpenType Std, OpenType Pro, OpenType Com, OpenType W1G (WGL4) ja OpenType W2G.Luovaan suunnittelutyöhön on tarjolla myös suurempia fonttikirjastoja, kuten Adoben Font Folio - alkuun pääset helposti tutustumalla vaikkapa Adoben OpenType User Guideen.

Web-fontin valinta:

Useimmat fontit ovat saatavilla myös web-fontteina, joiden avulla tuot yrityksen visuaalisen ilmeen (typografian) myös web-sivuille sekä mobiililaitteisiin.Web-fontin valinnassa on muutamia asioita, joita on hyvä harkita ja selvittää. Ensimmäinen asia on luettavuus erilaisissa laitteissa, selaimissa sekä käyttöjärjestelmissä. Sen jälkeen miten fonttia käytät sivuilla, kuten koko ja värien käyttö niin fontissa kuin taustoissa. Tätä varten on olemassa e-text fontteja, joissa sähköistä luettavuutta on parannettu. Tärkeää on myös miten fonttien luettavuus säilyy pienessä koossa ja laitteessa. Tätä varten kannattaa meiltä kysyä sopivia fontteja. Lue lisää

Lisäksi FontExlorer X ohjelmistossa on mahdollista katsoa web-preview toiminnalla suoraan web-sivuja erilaisilla fonteilla ja leikkauksia.

Fonttien hallinta:

Erilaisin fonttien hallintaratkaisuin, voit hallinnoida suurenkin fonttimääriä käyttöä helposti ja hidastamatta koneen toimintaa. Fonttien interaktiivisen esikatselun ansiosta fonttien valinta helpottuu ja mahdolliset ongelmatilanteet fonttien käytössä voidaan välttää. Lisäksi erilaiset projektien käyttämien fonttien käyttömääritykset ovat helpompia. Fonttien hallinnassa voidaan käyttää erilaisia työkaluja kuten : FontExlorer X ja Extensis Suitcase Fusion

Fontin luettavuus:

Saksassa on tullut käyttöön DIN 1450 standardina tunnettu määritelmä fonttien käytöstä julkisella sektorilla. Tämä on tärkeää kun tehdään web-sivuja, asiakirjoja tai muita dokumentteja, että ne ottavat huomioon kaiken ikäiset käyttäjät. Varsinkin henkilöt, joiden näkö on heikentynyt tai muuten rajoittunut.

Kaikki yhdestä paikasta:

Moonsoftista saat myös monet graafisen alan ohjelmistot, kuten suositun Adobe Creative Cloudin sekä Suitcase Fusionin fonttiarkiston tehokkaaseen hallintaan - katso lisää ohjelmistotarjonnastamme ja palveluistamme osoitteesta http://www.moonsoft.fi/