Lisenssit - Microsoft

Microsoft

Microsoft
Microsoft tekee ohjelmistoja, joiden avulla ihmiset voivat kommunikoida ja käsitellä tietoa ajasta, paikasta ja laitteesta riippumatta. Valikoimissa on yli 200 tuotetta ja ratkaisua niin koti- kuin yrityskäyttöön. Tunnetuimpia tuotteita ovat Windows-käyttöjärjestelmä ja Office-toimisto-ohjelmisto. Microsoft toimii maailmanlaajuisesti lähes 80 maassa. Suomen Microsoftin toimipiste on Espoossa.

Lisenssimallit


OV - Open Value Agreement


Kohderyhmä: Pienet ja keskisuuret yritykset
Aloitus: Open Value on Microsoftin uusi, pienille ja keskisuurille yrityksille, joissa on 5-250 työasemaa, suunnattu 3-vuotinen käyttöoikeuksien hankintamalli. Open Value perustuu työasemaympäristön yhtenäistämiseen.

Open Value sisältää joko kaikki tai osan seuraavista käyttöoikeuksista: Office Professional tai Office Small Business Edition, Windows-käyttöjärjestelmäpäivitys sekä työasemakäyttöoikeus palvelimille Core CAL (Windows Server, Exchange Server, Systems Management Server ja SharePoint Portal Server) tai Small Business Server CAL. Sopimukseen voi sisällyttää kaikkia muitakin Microsoftin työasema- ja palvelinkäyttöoikeuksia. Sopimusta seurataan Microsoftin MVLS -sivustolta.  

Kuvaus: Open Value companywide (OVcw) "Omistusmalli" - asiakas hankkii 3 vuoden maksuilla ohjelmistojen käyttöoikeudet omistukseensa. Työasemamäärä voi sopimuskauden aikana kasvaa, mutta ei laskea. Vaihtoehtoja on kaksi yrityksen koon mukaan, joko Small Business Serveriin pohjautuva ratkaisu tai Windows Server -ympäristöön tarkoitettu työasemaratkaisu.

Open Value subscription (OVs) "Vuokrausmalli" - vuokramalli 3 vuodelle, jossa asiakas maksaa vain ohjelmistojen käytöstä. Työasemamäärä voi sopimuskauden aikana sekä kasvaa että pienentyä.

Tuki:  -
Aloitustaso: Vähintään 5 työasemaa
Lisäostot: 1 lisenssi
Kesto: 3 vuotta
Media: Kuuluu mukaan
Ylläpito saatavana: Kyllä (Sopimus sisältää aina sopimuskauden ajan Software Assurance -ylläpidon, joka takaa uusimpien ohjelmistoversioiden käytön, tarjoaa teknistä tukea, antaa mahdollisuuden hankkia työntekijöille Office-ohjelmistot kotikäyttöön, koulutusseteleitä sopimuksen koosta ja laajuudesta riippuen sekä muita etuja)

LisätietojaOLP - Open License


Kohderyhmä: Pienet ja keskisuuret yritykset, oppilaitokset ja kuntahallinto
Aloitus: Open License (Open Business ja Open Volume) on joustava lisenssimalli pienille ja keskisuurille yrityksille, joissa on 5-250 työasemaa. Lisenssimallin etuina ovat mm. volyymialennus tuotepaketteihin nähden, mahdollisuus image-asennuksiin sekä downgrade-oikeus. 
Kuvaus: Open Business "Omistusmalli" - ensimmäisen hankinnan yhteydessä on tilattava vähintään viisi lisenssiä; ei tarvitse olla samaa lisenssiä. Seuraavan kahden vuoden aikana voi lisenssejä hankkia myös yksittäin. Käyttöoikeuksia seurataan Microsoftin eOpen -sivustolta. Open Volume "Omistusmalli" - perustuu tuoteryhmäkohtaiseen (sovellus-, järjestelmä- ja palvelintuotteet) pistearvohinnoitteluun, jossa eri tuotteilla on erilainen pistearvo. Ensimmäisen hankinnan on oltava vähintään 500 pistettä/tuoteryhmä, jolloin hintataso on C. Seuraavan kahden vuoden aikana voi lisenssejä hankkia myös yksittäin. Käyttöoikeuksia seurataan Microsoftin eOpen -sivustolta.
Tuki:  -
Aloitustaso: 5 lis.(Open Business), 500 p./tuoter.(Open Volume)
Lisäostot: 1 lisenssi
Kesto: 2 vuotta
Media: Ostettava erikseen
Ylläpito saatavana: Kyllä (Käyttöoikeuslisenssille voidaan hankkia myös 2-vuotinen Software Assurance -ylläpito (SA), joka mahdollistaa uusimmat ohjelmistoversiot käyttöön sopimuskauden ajan)

AlennustasoOstomäärä
NL5 lisenssiä
C500 pistettä/tuoteryhmä
D (kuntahallinto)1 lisenssi

LisätietojaCSP - CSP

Microsoftin CSP on joustava pilvipalveluiden hankintaan tarkoitettu palvelumalli, jossa kustannukset ovat joko käyttäjän tai kulutuksen mukaan eli maksetaan siitä mitä käytetään, eikä investoida etukäteen. CSP-palvelumalli mahdollistaa tarpeiden toteuttamisen helpommin; uudet palvelut nopeasti käyttöön ja tarvittaessa lyhyeksikin aikaa. CSP-malli on järkevä hankintatapa myös pienyrityksille, sillä se mahdollistaa täysin myös perinteisen "pakettituotteen" korvaamisen kuukausilaskutusmallilla


Kohderyhmä: Pienet ja keskisuuret yritykset ja oppilaitokset
Aloitus: CSP-malli on järkevä hankintatapa myös yhden tai kahden käyttäjän asiakkaille, joka mahdollistaa täysin perinteisen Microsoft lisenssin korvaamisen kuukausilaskutusmallilla.

Pääset helposti käyttämään Microsoft-pilvipalvelusopimusta, eli MCA- (Microsoft Cloud Agreement) -sopimusta, kun olet hyväksynyt sopimuksen ehdot. Tämä sopimus astuu voimaan heti ensimmäisen tilauksen teon jälkeen ja saat hyödynnettyä kuukausipohjaista laskutusta samantien.  

Kuvaus:  -
Tuki:  -
Aloitustaso: Sopii kaikille yrityksille
Lisäostot: 1 lisenssi
Kesto: Sopimusaika
Media: Ostettava erikseen
Ylläpito saatavana: Kyllä